Back to the roots…. Weerom noar je worrels: Scheemda/Midwolda

Noordhorn, 20 april 2011
Op pad noar Scheemde(rmeer) en Midwolle

Mit ons vieven binnen we, dinsdag 18 april lestleden. Drije dij aiglieks Van Diek haiten, en twije dij aantraauwd binnen….  Zo’n schiere 18de april het t ducht mie nog nait voak west. Niks gain: “Aprilletje zoet brengt nog wel eens een witte hoed”, nee, “april doet wat ie wil…” en dat is zunne, zunne, zunne, de haile godganse dag! (Insmeerd? Nee, vanzulf nait, mor k haar pedde mitnomen!) In traain noar Stad  kriegen we t al waarm en as we overstapt binnen in net zo aine wordt t hait. Nee, stoan huiven we nait, stee zat!
In Scheemde deroet, veurtoentje van t stoatsion hebben ze doar geweldeg opklanderd, krekt as t gebaauw zulf. Moakt doch meer indrok as aal dij schietgebaauwtjes dij op veul steeën de eer van de Spoorwegen hoog holden mouten… (Nou ja, mainsten binnen ja al gain stoatsion meer, pizza’s kinst der hoalen, messchain is der ook wel aine woar n aquarium van moakt is…)

Voormalig NS-station  aan de Stationsweg te Eexta (Scheemda)

Voormalig NS-station aan de Stationsweg te Eexta (Scheemda)

Wie binnen eerst mit ons drijen, aner twije kommen mit auto in Scheemde, nemen heur aigen fietsen mit. Ina en heur Henk (Nörg) hebben zo’n fietsdroager aanschaft en willen m even oetpebaaiern. Wie goan lopens noar de fietsboetiek van Doedens, hebben we fietsen besteld, vertraauwd adres. Onnerwegens in Eexte gaait der al wat klaaier oet, kommen we ook n toensproeier tegen, zolst der zo even onner liggen goan….

Gratis douchemogelijkheid aan de Stationsweg in Eexta (Scheemda), sinds de komst van Blauwe Stad wordt zelfs hier intensief gewerkt aan 'toeristvriendelijkheid'

Gratis douchemogelijkheid aan de Stationsweg in Eexta (Scheemda), sinds de komst van Blauwe Stad wordt zelfs hier intensief gewerkt aan 'toeristvriendelijkheid'

(As dij vatteg koien vanvummedag deur dizze toene benterd binnen, vaalt der nait veul meer te sproeien…) As wie boer Brouwer zien nij onderkomen bewonderd hebben en “Geloof”, “Hoop” en “Liefde” achter ons loaten, zain we aan aner kaande brogge baaide anere pazzipanten al stoan te swoaien (ze binnen net drok mit Bert Vos van t waark holden…) “Op noar de kovvie!” Onner Scheemter Toorn! Doalders stee, woar je stoer weer vortgoan!

Lekker buiten zitten, zitplaatsen zat en de koffie is heerlijk en betaalbaar!

Lekker buiten zitten, zitplaatsen zat en de koffie is heerlijk en betaalbaar!

Scheemter toren, een bijzondere!

Scheemter toren, een bijzondere!

Mor ja, wie willen ja nait aal op ons gat zitten en in elks geval noar dij tentoonstellen van foto’s in vernijde TOEKOMST! Mien vraauw is doar west bie ain van dij veurstellens, het n folder mitnomen. Veurstellen von ze geweldeg en as troostpries maggen wie ploatjes kieken. Op pad, kom op! (Mor wie kommen nog weer, veur de petat!) Aan Winschoterweg, pardon, Esbörgstroate kieken we vanzulf onze ogen oet. Aine herinnern noa de aandere rommelt deur de kop… (En swoager oet Den Hoag proaten we zo of en tou wel even bie…)

Wie had dit dorpsbeeld verwacht, zo'n veertig, vijftig jaar geleden?

Wie had dit dorpsbeeld verwacht, zo'n veertig, vijftig jaar geleden?

(wordt vervolgd)

©foto’s: jan blaauw, 18 04 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *