Back to the roots…. Weerom noar je worrels (3) Scheemda/Midwolda

Noordhorn, 25 april 2011

Der is al weer hail wat gebeurd noa ons dagtochtje noar “Toekomst” en om “Blaauwe Stad” hìn. Bericht kregen van t oet tied kommen van Gerrit Kupers, old-wetholder van Scheemde en jeugdherbergvoader, 82 joar. Zo’n bericht schudt mie aaltied weer deurmekoar, wiest mie op t mìnselk tekört. (“Haarst nou in de veurbievlogen joaren nait even n moal noar Gerrit en Binie Kupers goan kìnd???!!!” En dat blift mor in mien kop hoamern…..) Loat eerst mor even rusten, of kiek loater op www.bloeiendonkruid.web-log.nl, doar schrief k in t ABN nog wel wat herinnerns op.
Nou eerst nog even wieder mit ons dagtochtje doar bie “Toekomst” en Blaauwe Stad laangs, aans denken paardij lu dat we doar aan Oostwoldkaande worrel schoten hebben, of dat we verzopen binnen…. Allewel, t is doar zo ondaip, dat verzoepen dat wordt nog n haile toer….
Dou wie t fietspad vonnen haren, in Oostwold, binnen we votdoadelk even weer ofstapt. Kieken bie de aanlegstaaiger, nou ja, n loop-hier-mor-even-op-staaiger…. Mit oetkiek op dij bult mit goaten veur “gierswaalfkes”. Bóten doar dut dit Blaauwe Meer nog nait aan, al is t ook nog zo’n schiere dag in april…

De loopstaaiger bie t Blaauwe Meer mit mien pazzipanten aan t ènne, ze bekieken n dooie eend....

De loopstaaiger bie t Blaauwe Meer mit mien pazzipanten aan t ènne, ze bekieken n dooie eend....

Wieder mor weer op t fietspad, woar gain mìns zok zain let. Hou zit dat aigelks mit dij toeristen? Of kommen ze hier allain op zun- en feestdoagen? Joa, der binnen vanzulf ook lu aan t waark, geld mout verdaind worden, binnen nog nait aalmoal AOW’ers… Wordt drok baauwd aan n nije sporthal en n hail braide schoule. Dat is mie wat, n schoule veur elkenain oet Midwolle en Oostwold, van Laange Zuudwenden tot aan Goldhoorn tou….

Braide schoule mit BlaauweStadinspiroatsie, openboaren en gristelken stoef biemekoar. Wel haar dat docht, viefteg joar leden....

Braide schoule mit BlaauweStadinspiroatsie, openboaren en gristelken stoef biemekoar. Wel haar dat docht, viefteg joar leden....

Och heden, weg ligt deroet in Midwolle Oost, gain wonder dat t zo rusteg is bie Blaauwe Stad. Wie goan eerst even zunnen bie t Meer, en wie willen geern n ijsco, n softijsje. (Mor dat kinst in april hier wel vergeten, je mouten je aigen softice mitnemen….) Dìn mor even op baanke zitten, noar t wotter kieken, noar t speultuug, noar n vraauw dij hond in t wotter hebben wil, noar jonge wichter die op dat haile grode “strand” d’ainegsten binnen die van de zun profiteren….. Fleske wotter hebben we mitnomen, en n stoetje, vaalt der goud in!

prachteg leeg, t zaand en t wotter, wat n rust! Even consternoatsie deur zo'n amfibiedinges, mor dat is gaauw veurbie. Oppazen, aans vaal je hier zo in sloap....

prachteg leeg, t zaand en t wotter, wat n rust! Even consternoatsie deur zo'n amfibiedinges, mor dat is gaauw veurbie. Oppazen, aans vaal je hier zo in sloap....

Ze hebben t hier wel mooi inricht, dat het wel n poar griepstuver köst! Zol t hier mit Poaskedoagen nou swaart van de mìnsen weden?

Ze hebben t hier wel mooi inricht, dat het wel n poar griepstuver köst! Zol t hier mit Poaskedoagen nou swaart van de mìnsen weden?

Nee, hier woag k mie nait aan, kom k ja nooit weer oet....

Nee, hier woag k mie nait aan, kom k ja nooit weer oet....

©foto’s: jan blaauw, 19 04 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *