Midwolda: Bericht over sloop oude en bouw nieuwe huurwoningen Niesoordlaan

Bij het doorbladeren van een exemplaar van het Dagblad van het Noorden (8 maart jl.) zag ik een bericht over het voornemen om 22 woningen aan de Niesoordlaan af te breken en in plaats daarvan 16 nieuwe huurhuizen te bouwen. Opvallend nieuws in deze ‘crisistijd’…. Wacht, ik laat het hele bericht zien:

Ongetwijfeld is hierbij ook het huis waarin wij (pa Jan Blaauw, moeke Wiene Blaauw-de Groot, Hemmo en JB) woonden van 1953 tot 1968 (of was het al 1969 toen pa en moeke naar Hoogeveen verhuisden??!) Als inderdaad ook Niesoordlaan 59 tegen de vlakte gaat, zoals het bericht beeldend vermeldt, resteert er nog één huis in Midwolda waar mijn ouders hebben gewoond. (Vroeger ‘Olgersloane’, nu Diurckenlaan, nummer 1). Nodig tijd om met het fototoestel richting Oost-Groningen af te reizen….

Moeke Wiene Blaauw breiend voor Niesoordlaan 59

De huurhuizen aan de Niesoordlaan in de sneeuw, 1966

Foto’s: jan blaauw, Agfa Click, jaren zestig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *