Midwolda: Reactie Bienke Kolk-Boer over woningbouw, Niesoordlaan, MOVV……

Asmits bin ik pad kwiet…. Dan tolt alles in en door mijn hoofd, om duizelig van te worden…. Net alsof je in duizend stukjes uit mekaar bent gevallen…. Moet je je eerst weer “herpakken”, zit niks anders op….
Zo, de stukjes weer gelijmd, hopelijk zit alles op zijn plek, ter zake:
Op zondag 24 maart een reactie gekregen van Bienke Kolk-Boer, uit Oostwold.  Bienke schrijft dat ze “oaf en tou even bie jeebeetjes kikt…”  Daar ben ik blij mee, als ik anderen een plezier doe met wat ik schrijf en aan foto’s laat zien. Of als ik laat lezen, wat anderen zoals mijn zuster Gepke of mijn oude klasgenoot Beno Doedens, of Midwolda-kenner Theo Kiewiet, hebben geschreven.
Bienke reageert op de foto van de woningbouwbewoners die een reisje per bus maakten, tweede helft jaren veertig. Wacht, ik laat de foto nog even weer zien:

De bewoners van de woningbouw in Midwolda, eind jaren veertig. Met helemaal links Harm Boer, de grootvader van Bienke Kolk-Boer.

Bienke dacht eerst dat haar grootmoeder (Imke Boer-Kuipers) ook op de foto stond, maar bij nader inzien zag ze wel dat die ontbrak. Niet mee geweest? Of net even naar de WC? Of zit ze achter de bus?
Bienke vertelt dat ze in 1966 geboren is aan de Niesoordlaan, waar haar ouders in 1956 (als eerste bewoners van dat nieuwe huis) kwamen te wonen. (Het vreemde is dat ik me die twee nieuwe blokken van 1956 niet meer herinnerde…. Alleen maar het ene blok dat eerder werd gebouwd en waarin Geert Oudekerk en zijn gezin woonden).  Bienke was ook aangenaam verrast door de foto van Midwolda waarop zij het pand van kapper Kooistra zag, “waar je visspullen kon kopen, als ik met mijn vader naar de ‘kolke’ ging om te vissen…”
Bienke zag ook de foto van het eerste elftal van MOVV waarop haar vader als voetballer staat afgebeeld:

MOVV 1, jaren vijftig. Met Jopie Boer, de vader van Bienke, staande, derde van links, met zijn forse bos haar! Maar ook haar latere schoonvader, Eltjo 'Ellos' Kolk, de noeste werker op het middenveld. Mijn vader zei altijd al: "Ellos? Dij het n stel peerdelongen...!" Ellos staat in de middelste rij, helemaal rechts (tussen Tjaard Aukes en Baby de Vries).

Bienke wilde graag de foto van de groepsreis van de woningbouw, die heb ik haar inmiddels gestuurd via de mail. Ze zegt toe op zoek te gaan naar meer foto’s, o.a. eentje van de kleuterschool “Immanuel”, “waar mijn vader en zijn zus op staan, een kleuterschool waar zowel christelijk als openbaar naar toe gingen”.  Bienke hoopt dat ik kan vertellen wie er verder nog op die foto staan, misschien met behulp van meer (oudere) kijkers! Maar dat komt nog!

Prachtige, meer recente foto van Eltjo "Ellos" Kolk met zijn kleindochter Melanie!

Kleurenfoto: album fam. Kolk-Boer

1 reactie op “Midwolda: Reactie Bienke Kolk-Boer over woningbouw, Niesoordlaan, MOVV……

  1. De man met de bal midden in de voorste rij is volgens mij Harm van der Laan (Harm Lollie). Harm trouwde met mijn achternicht Finie Klaassens (oudste dochter van de postbode/schoenmaker Jakob Klaassens en zijn vrouw Aaltje Knip en zus van de in Midwolda overal wel bekende Wiea; zij was nml. één van de weinige Midwolmer kinderen met het Down Syndroom).

    Oja, de website. Ik ben al meer dan een jaar bij Ziggo, maar KPN heeft deze website nog steeds niet uit de lucht gehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *