MIDWOLDA: Herstart… Van Sint to Edzo Broesder….

Mijn verontschuldigingen over de onverwacht lange afwezigheid op deze weblog, dat was niet de bedoeling! Niet dat ik Midwolda vergeten ben, geen dag. Dat is nu eenmaal bij meer 65-plussers… Als je die plus erbij hebt, gaan je gedachten vaker terug naar de jeugdjaren. Naar de plekken waar je opgroeide, met wel en wee, en lief en leed. Ook op “pakjesavond”…. Al stormde het ook in die jeugdjaren wel eens, Sint kwám! (Of beter gezegd: de pakjes lagen de volgende morgen op en bij het bord dat we hadden neergezet…)
De plek waar je “groot” werd… Voor mij is dat toch de eerste 20 jaar van mijn bestaan Midwolda geweest. Eerst 8 jaar woningbouw, aan “Blaauw’s Loane”, op de hoek van de Stichtingslaan en de Schortinghuislaan. Later nog eens twaalf jaar aan de Niesoordlaan, op nummer 59, met die oneindige uitkijk naar het oosten, over het stoppelveld van Joling, of de suikerbieten, richting het (knollen)veld van MOVV, weggedrukt in het lege niemandsland, want het zondagvoetbal werd in die jaren tweederangs behandeld.
Binnenkort pak ik de draad weer op, eerst met enkele berichten die ik van oud-wielrenner en oud-schaatser Edzo Broesder kreeg, met o.a. uitslagen van de wielerronde van Midwolda!
Het overlijden van oud-ULO-leraar “meneer Hoek” deed ook een deurtje opengaan naar een kamertje met vele herinneringen. Er valt dus nog genoeg te schrijven (voor mij) en te lezen (voor geïnteresseerde volgers). Spijtig genoeg heb ik niet altijd overal foto’s van, dus soms zullen illustraties ontbreken. Wie mij aan fotomateriaal kan helpen, graag!

Tot later! (JB)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *