MIDWOLDA: Foto’s uitvoering TONIDO n.a.v. foto groepje kinderen westeind

Nee, nog geen nader nieuws over de kinderen op de getoonde foto in de laatste twee blogs. Wel naar aanleiding van…. Ben(o) Doedens stuurde foto’s mee van de uitvoering van gymnastiekvereniging TONIDO (= tot ons nut is dit opgericht…) in 1953. Op een van de foto’s staat o.a. mevr. Kielman, de echtgenote van Fré Kielman die aanvankelijk de winkel dreef naast het café. Later verkocht Kielman dit bedrijf, verhuisde naar een nieuw pand tegenover de oude O.L.S. aan de Hoofdweg en ontwikkelde zich tot succesvolle grossier in vleeswaren. Twee kinderen die ik me herinner: Coba, die bij mijn broer Hemmo in de klas zat, en haar jongere broer Dethmer, rossig haar, net als ik….. (Dit is dus een andere Dethmer dan die van de foto! De foto-Dethmer is een zoon van Jan Kielman, de kroegbaas. Jan en Fré waren broers, Dethmer en Dethmer neven….)
De rossige Dethmer, zoon van Fré, staat op de tweede foto van TONIDO. Bij sommige anderen staan namen. Wie ‘naamlozen’ herkent, zou de namen even kunnen doorgeven, wordt bijzonder op prijs gesteld!
Copy of Tonido Uitvoering plm  1950_resize verkl

Copy of Tonido Uitvoering plm  1953 1267-2_resize verkl
Eventuele reacties naar: JanBlaauw@hetnet.nl  of per reguliere post naar Verlengde Oosterweg 33, 9804 RD  Noordhorn. Bij voorbaat dank!

Foto’s: Collectie Ben Doedens (Oude Pekela)

2 reacties op “MIDWOLDA: Foto’s uitvoering TONIDO n.a.v. foto groepje kinderen westeind

  1. De tweede en derde jongedame s , van rechts gezien, zijn Fini v.d Schuur en Catrientje Wolthuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *