MIDWOLDA: Schoolreisfoto 1955, O.L.S. Hoofdweg 5e en 6e klas, jeugdherberg Loosduinen

Nog een groepsfoto uit het archief” van Cor Tinga, een foto die via mijn broer Hemmo bij mij is beland. Als ik het goed heb berekend, is de foto gemaakt in 1955 toen de gecombineerde 5e en 6e klas een meerdaagse schoolreis maakte onder leiding van het echtpaar Zonderman. Een stop onder meer in de jeugdherberg “Ockhuysen” (?) in Loosduinen, nabij Den Haag. Mijn broer Hemmo zat toen in de 5e klas, er staan dus ook oudere leerlingen op zoals Henk Kok, Elzo Kuiper, Gerrit Zonderman, Lucy Renken, Akky Struif Bontkes……. Ik weet niet wie er toen in de 6e klas zaten, en wie in de 5e… Hemmo moest destijds een jaar “overlopen” zodat we op school een jaar achter elkaar aan kwamen. Hij in de 5e? Ik in de 4e…. (Hoewel er tussen ons twee kalenderjaren zitten qua leeftijd). Nee, ik weet niet van alle afgebeelde leerlingen de namen, maar die komen vast wel te voorschijn…. Hilda Waalkens, ? Dethmers, ? Jager???  Niet de hele groep staat op de foto, Cor Tinga zelf ontbreekt…
CT Schoolreis 1955 01 verkl
De groep is nogal merkwaardig in beeld gebracht, een afwijking naar links, of naar rechts, het is maar net hoe je het bekijkt….
Het kan ook zo:
CT Schoolreis 1955 01 crop vergr
Reacties eventueel naar:
JanBlaauw@hetnet.nl  of per reguliere post naar: Verlengde Oosterweg 33, 9804 RD  Noordhorn. Bij voorbaat dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *