MIDWOLDA: Schoolreisfoto’s O.L.S. Hoofdweg, klas 5 en 6, schooljaar 1954-1955 (3)

Nog twee foto’s van de meerdaagse schoolreis die de gecombineerde 5e en 6e klas van meester Zonderman maakte in het schooljaar 1954-1955. Ik neem aan dat ook deze foto’s, afkomstig van Cor Tinga, gemaakt zijn bij de jeugdherberg “Ockenburg” nabij Loosduinen (regio Den Haag).
CT Schoolreis 1955 02 uitsnede
Wachtend bij de ingang van de jeugdherberg? Anders zouden de koffers en de tassen niet op de foto staan, neem ik aan…. Zittend in het midden mijn 2 jaar oudere broer Hemmo. Links op de koffer Cor Tinga. Verder in die onderste rij o.a. Derk Jan Wiegman en Tonnie Bolhuis. De andere twee herken ik niet, helaas…
De staande groep is nogal chaotisch. Zenuwachtig? Herkenbaar in ieder geval mevr. Zonderman, Gerrit Zonderman, Antjo Baas, Elzo Kuiper (opzij kijkend), Lucy Renken, het hoofd van het hoofd, meester Zonderman….

CT Schoolreis 1955 03
Bij het standbeeld van Willem Frederik, prins van Oranje Nassau. Staat dit beeld in Den Haag? Op de voorgrond Derk Jan Wiegman en mijn broer Hemmo. Daarachter Marietje van Delden en Hilda Waalkens. Links Neeltje Kloosterboer? Akky Struif Bontkes,  Tonnie Bolhuis, Cor Tinga, Rika (?) Dethmers, Jaap van Eerden, Coba Kielman, de buschauffeur…. Verder naar achteren de dames Zonderman en Dethmers, Antjo Baas, Hemmo Kuiper, Gerrit Zonderman, Frekie Zuur…. Tjabring Jager? Henk Kok vlak achter de chauffeur….

Foto’s: Cor Tinga/Hemmo Blaauw

1 reactie op “MIDWOLDA: Schoolreisfoto’s O.L.S. Hoofdweg, klas 5 en 6, schooljaar 1954-1955 (3)

  1. Volgens mij is dit het standbeeld van Prins Willem Frederik (Koning Willem I) op Plein 1813 in Den Haag. Onlangs nam Koning Willem Alexander bij dit standbeeld een vaandelparade van de strijdkrachten af omdat deze 200 jaar geleden, bij besluit van Koning Willem I werden opgericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *