MIDWOLDA: Kleutergroep 1936, reactie Beno Doedens + foto TONIDO (Jaren vijftig?)

Nog even terug naar de foto uit de vorige blog. Die van de kleutergroep uit 1936 met juf Van Zuilen:
2014-03-09 15-06-59_3231 verkl
Beno Doedens (Oud-Midwolmer, nu Oude Pekela, zoals langzamerhand alle bezoekers van deze weblog weten..) plaatste een reactie bij die blog en die reactie wil ik toch een prominentere plaats geven:

Reactie:
Deze foto was me in het boek over de ols Midwolda nog niet eens opgevallen. Leuk om mijn achterneef Johannes Klaassens en achternicht Finie Klaassens als kleuter te zien. Johannes Klaassens werd volontair op het gemeentehuis en werkte later in de gemeenten Holten en Zwolle. Hij woont nu met zijn vrouw Dinie Boektje (van de meubelhandel Boektje aan de Molenstraat in Scheemda) in Meppel.
Finie Klaassens was getrouwd met Harm van de Laan, lange tijd keeper van het 1e elftal van M.O.V.V. (zie eerdere blogs) met de bijnaam “Harm Lollie”. Harm was timmerman, woonde later in Winschoten. Harm overleed in 1993, Finie in 2004.

Beno, bedankt!
Hierbij een andere foto waarop mijn zus Gepke staat, op latere leeftijd, toen ze bij de dames turnde, van TONIDO. De foto kende ik ook al vanuit de collectie van Beno Doedens die heel wat heeft verzameld! Wacht, eerst de foto:
2014-03-09 15-58-44_3232 verkl
Beno dacht dat het om een wandeltocht ging…. Mijn zus Gepke vertelt dat de foto is gemaakt in Woldendorp tijdens een daar georganiseerde turndag waaraan door verschillende verenigingen werd deelgenomen. Begin jaren vijftig? Mijn zus Gepke is de tweede vanaf rechts, gehurkt. In het midden leider Koeno Koerts. Staande, tweede van rechts, Berend Tichelaar. Maar de andere namen? Ik denk dat Finie van der Schuur er ook op staat, mijn zus noemde nog meer namen, maar ik ben ze vergeten…. Wie helpt me aan de ontbrekende namen???!
Reacties naar:
JanBlaauw@hetnet.nl  of 0594 503095. Bij voorbaat dank!

2 reacties op “MIDWOLDA: Kleutergroep 1936, reactie Beno Doedens + foto TONIDO (Jaren vijftig?)

  1. Jan, naast Berend Tichelaar staat Catrientje Wolthuis( van de boderijder), aan de andere kant van Berend staat Jantje Nuis, naast mij haar zus Harmke, verder op de andere hoek staat Anje Brouwer, de jonge man daarachter is waarschijnlijk Piet Bolhuis uit Oostwold en de zussen Geertje en Grietje Heikens, het meisje naast Koeno Koerts kan ik niet thuis brengen maar Fienie v.d. Schuur staat er niet bij.

  2. Berend Tiggelaar en met name Piet Bolhuis waren de “stuntmannen” van de TONIDO. Zij waren de enigen die in het kleine zaaltje met het niet al te hoge plafond van Hotel Gemeentehuis (van Eerden) een reuzenzwaai aan de rekstok aandurfden. Daarmee daagden ze dan ook hun leider Koeno Koers (zonder t) uit om ook zijn kunsten te tonen. Wat hem overigens altijd wel lukte. Piet Bolhuis bestond het (volgens overlevering, ik twijfel wel eens aan het waarheidsgehalte) eens een keer om tijdens zijn reuzenzwaai zijn voeten tegen het plafond te drukken. Grote hilariteit in de zaal en Piet bleef rustig even in de omgekeerde houding staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *