MIDWOLDA: Dames- en herengroep gymnastiekvereniging TONIDO, turndag Woldendorp

Excuses voor de geringe activiteiten op deze weblog gedurende de afgelopen maanden…. (Prioriteit: www.bloeiendonkruid.com en www.noordhorntoenennu.com) Wie weet komen er toch weer actievere tijden…
Even terug naar de groepsfoto van TONIDO, gemaakt tijdens een turndag in Woldendorp. Zo herinnert mijn zus Gepke het zich tenminste, zij staat zelf ook op de foto:
2014-03-09 15-58-44_3232 verkl
Mijn zus Gepke (geb.1931) gehurkt, tweede van rechts, naast leider Koeno Koers (zonder -t-, zoals Beno Doedens terecht opmerkte…) Mijn zus heeft aanvullend gemaild:
Reactie:
Jan, naast Berend Tichelaar staat Catrientje Wolthuis (van de boderijder), aan de andere kant van Berend staat Jantje Nuis, naast mij haar zus Harmke. Verder op de andere hoek staat Anje Brouwer, de jonge man daarachter is waarschijnlijk Piet Bolhuis uit Oostwold en de zussen Geertje en Grietje Heikens. Het meisje naast Koeno Koerts kan ik niet thuis brengen, maar Fienie v.d. Schuur staat er niet bij.

Gepke, bedankt! Wie weet is er toch nog iemand anders die de ontbrekende naam invult…
Dan laat ik ook nog even de reactie van Beno Doedens hier volgen, over het gymnastieken bij TONIDO:

Reactie Beno Doedens:
Berend Tiggelaar en met name Piet Bolhuis waren de “stuntmannen” van TONIDO. Zij waren de enigen die in het kleine zaaltje met het niet al te hoge plafond  van Hotel Gemeentehuis (van Eerden) een reuzenzwaai aan de rekstok aandurfden. Daarmee daagden ze dan ook hun leider Koeno Koers (zonder t) uit om ook zijn kunsten te tonen. Wat hem overigens altijd wel lukte. Piet Bolhuis bestond het (volgens overlevering, ik twijfel wel eens aan het waarheidsgehalte) eens een keer om tijdens zijn reuzenzwaai zijn voeten tegen het plafond te drukken. Grote hilariteit in de zaal en Piet bleef rustig even in de omgekeerde houding staan.

Ook Beno, bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *