MIDWOLDA: Jubilerend echtpaar Nuus, ruim 40 jaar geleden…..

4 september 2014
Ga je opruimen, krijg je knipsels in handen? Ben je verloren…
Onze vroegere buren van de Schortinghuisstraat, al spreek ik liever over de woningbouw. Herkenbaarder… Het stuk in de krant, Winschoter Courant vermoed ik, dateer ik op plm. 1970. (De tijd van minister Udink van Volkshuisvesting, van president Nixon e.a.) Toen woonden we al lang niet meer aan de Schortinghuissstraat… Zelf was ik naar Zuidhorn gegaan, mijn ouders zaten inmiddels in Hoogeveen (Eerst in een flat, later Draco 60). De tijd aan de Niesoordlaan heb ik dan al overgeslagen…. De “behulpzame buren” van wie sprake is in het artikel, zijn dus niet mijn ouders die destijds op 11 woonden, het echtpaar Nuus op 13… In het artikel staat Schortinghuisstraat 9, dat moet dus al na de sloop van de oude huizen en de bouw van nieuwe zijn geweest. ‘Wilderk Nuus en de vrouw’ zijn dus ongeveer weer op het oude stee gaan wonen, neem ik aan…
Eerlijk gezegd hadden wij in onze woningbouwjaren niet veel contact met de familie Nuus, al was er geen ruzie en werd er gegroet. Ik kan me niet herinneren er ooit een voet in huis te hebben gezet en ook niet dat iemand van Nuus bij ons in huis kwam. (Ja, de schoonzoon, Boneschansker, kwam wel eens achterom om plaatjes te ruilen, filmsterren, boten, vliegtuigen… Uit kauwgom of sigarettendoosjes…)
Op de foto ziet het echtpaar er pront uit! Ik hoop dat ze daar nog gelukkige jaren hebben gekend!
2014-09-04 22-16-48_3651 verkl

1 reactie op “MIDWOLDA: Jubilerend echtpaar Nuus, ruim 40 jaar geleden…..

  1. Mooi he, Wildrik Nuus en Hindrikje (Hindertje) Nuus Koning. Wildrik is 88 jaar geworden en Hindertje 85 jaar. Ze hadden maar liefst 12 kinderen, waarvan er één op 1 jarige leeftijd en één op 22 jarige leeftijd overleed. Ik vond zelf de snor van Nuus altijd heel indrukwekkend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *