MIDWOLDA: Nog eens gymclub TONIDO en buurtvereniging ‘Westeind’- reactie Jasper Koning

Afgelopen maandagmorgen kreeg ik een telefoontje van Jasper Koning die aan de Hoofdweg (340) in Midwolda woont. Bijna bij het pand waar mijn oom Ties en tante Antje woonden en hun groente- en fruitzaak ‘bestierden’. (Eerder het ouderlijk huis van mijn vader, het huis dus van Hindrik Blaauw en Jantje Baas).
Jasper Koning belde naar aanleiding van de volgende foto:
Woldendorp 1951-3 (2) verkl
Zoals bekend in het midden mijn zus Gepke met de armen van haar ‘verkering’ Fré de Vries om zich heen. De foto kreeg ik van Beno Doedens, zijn tante staat er ook op, derde van links. (Zij was de vrouw van leider Koeno Koers). De foto is waarschijnlijk gemaakt tijdens een bijzondere turndag in Woldendorp. Mijn zus Gepke kwam nog met een aanvulling. De jonge dame naast haar zou Fokje Drewel zijn. Theo Kiewiet zocht het uit, kwam tot de conclusie dat het om Fokje Drewel uit Scheemdermeer zou gaan, als ze in 1924 zou zijn geboren.
Volgens Jasper Koning gaat het hier om Fokje Drevel, met een ‘v’… Zij heeft aan de Hoethslaan 28 gewoond!  Naast haar staat haar vriend, soldaat Jakob Koning. (Een neef van Jasper Koning, of van de vader van Jasper Koning, dat weet ik niet precies meer….)

Jasper Koning had ook nog een aanvulling bij de oudere foto van Buurtvereniging Westeind die ik op 3 juni 2014 voor het eerst publiceerde, samen met een silhouettentekening van Theo Kiewiet. Wacht, ik laat ze nog even zien:
west eind 2 verkl
ThK silhouet Westeind2 verkl
Het gaat om de nummers 51 en 52, links vooraan. Volgens Jasper Koning zijn dit Berend van der Laan en Elisabeth van der Laan-Schuur, de opa en oma van Jaspers vrouw! (Jaspers vrouw is een dochter van Jan van der Laan). En dat betekent weer dat het bij 51 en 52 niét gaat om de heer en mevrouw Adam….. (Zoals het op de foto met opgedrukte namen staat, toegestuurd door Beno Doedens).
Met dank aan Jasper Koning!
Meer aanvullingen?
Mailen naar: JanBlaauw@hetnet.nl of een briefje naar de Verlengde Oosterweg 33, 9804 RD  Noordhorn. Bellen kan ook: 0594 503095  Alvast bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *