MIDWOLDA: Brief van pa Blaauw aan B. en W. , anno 1951

Theo Kiewiet diepte tot mijn grote verrassing een brief op uit het archief van de voormalige gemeente Midwolda. De brief is geschreven door mijn pa

2012-10-07 18-57-58_1314 crop
(Jan Blaauw, 1904-1977), mede namens meerdere bewoners van de Stichtslaan, en gaat over maatregelen om de aansluiting van de Stichtslaan op de Schortinghuislaan te verbeteren. Datering: 1951. Gezien de aantekening linksboven heeft het College destijds heel vlot aan de directeur Gemeentewerken, de heer Ubels, om een ‘rapport’ gevraagd.  Dat is er ook gekomen, tot twee keer toe. Ook daarvan heb ik afschriften, maar daarmee moet ik nog even aan de slag, want het typewerk van destijds is niet echt goed leesbaar bewaard gebleven….
2014-12-03 18-27-07_3914 verkl
Voor alle duidelijkheid: Ik heb er door enig knip- en plakwerk één brief van gemaakt, het oorspronkelijke schrijven bestond uit twee velletjes. Ik heb geen enkele herinnering aan dit feit(je), noch aan de brief, noch aan het van de weg raken van dokter Magendans…. Toen was ik zes jaar en zijn deze zaken vast niet met ons, jongste kinderen, besproken…. De laatste twee regels lijken niet erg logisch aan te sluiten op de voorgaande inhoud, maar dat kan ook aan de omstandigheid liggen dat brieven schrijven nou niet bepaald dagelijks werk van mijn pa was.
In ieder geval is het onderwerp wel serieus genomen door het toenmalige College. Het afvoeren van mest en het aanvoeren van turf was toen, anno 1951, nog belangrijk genoeg.
Binnenkort het vervolg op deze brief met de rapporten van de heer Ubels!

PS. De foto van mijn aardappels schillende vader stamt uit een latere periode, toen het gezin Blaauw aan de Niesoordlaan 59 woonde. We waren in 1953 verhuisd van de woningbouw naar de Niesoordlaan.

1 reactie op “MIDWOLDA: Brief van pa Blaauw aan B. en W. , anno 1951

  1. Het moet zijn Stichtingslaan, genoemd naar Stichting’s Midwolda’s woningbouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *