MIDWOLDA: Moeke Wiene Blaauw-de Groot met Vrouwenbond naar “De Born” Bennekom

Fotootjes gevonden, kleine foto’s, de meeste met gekartelde randen… Sommige ontwikkeld en afgedrukt bij Evert Luppes in Scheemda, andere bij Foto Film Meijer in Winschoten.. Er zijn er 5 bij die herinneren aan een groepsverblijf in “De Born” in Bennekom. Volgens mijn zus Gepke moet dat al voor de oorlog zijn geweest, in de jaren dertig. Toen waren zowel mijn pa als mijn moeke blijkbaar actief in vakbondskringen, in Midwolda. Nee, geen bestuursfuncties voor zo ver ik weet, ook geen stakingleiders…. Moeke is in ieder geval een week (?) naar conferentieoord/groepsverblijf “De Born” geweest, nabij Bennekom. Annie Gernaat (de vrouw van Anno Gernaat, een collega van pa Blaauw) was er ook bij, evenals Wupke Feikens, de vrouw van Brandje. Wie nog meer gezichten herkent, mag ze mij melden. Graag zelfs!
De Born 03
Moeke Wiene Blaauw, derde van rechts. Schuin voor haar: Annie Gernaat. Tweede van links, voorste rij: Wupke Feikens.
De Born 04
Bijna identieke foto…
De Born 05
De dames aan het gymnastieken, dat hoorde er destijds ‘doodgewoon’ bij!
De Born 01
Moeke Blaauw staande, 2e van links, met naast haar, met bril, Wupke Feikens. Zittend, 3e van links, in donkere kleding, Annie Gernaat.
De Born 02
Alternatief poserend: Moeke Blaauw liggend, achter haar Wupke Feikens, in het midden Annie Gernaat.
WIE ZIJN DE ANDEREN??????????????????????!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *