MIDWOLDA – Foto’s d.d. 21-07-2018 (deel 4) – BEZOEK AAN MIJN GEBOORTEDORP

We zijn al slenterend, ons aanpassend bij de zomerwarmte, bij het sportcomplex gearriveerd nabij de eerste bocht richting “het veen”. Hier heeft MOVV zijn domicilie gekozen na het afscheid van het moeilijk bespeelbare veld op het land van boer/bestuurder S.P. Meijer. Dat er ook een tennisaccommodatie is aangelegd, was me niet bekend. Weer op stap, deel 4:

De accommodatie van MOVV, het bordje “Verboden Toegang” zag ik naderhand pas op de foto….

Eigentijdse entree met logo en brievenbus, dit was bij het vroegere veld in de rimboe totaal niet aanwezig.

Zoonlief als enige toeschouwer bij een fictieve wedstrijd, hoe vervreemdend wil je het hebben….

De grasmat is allerminst in optimale conditie door de aanhoudende droogte. Ben benieuwd of het veld wedstrijdklaar is aan het begin van het seizoen 2018/2019…..

De accommodatie zelf vind ik prachtig gelegen met beschuttend groen rondom.

We keren op onze schreden terug. Jan Reinko maakt me attent op een stalletje langs de kant bij een nieuw huis. Deze woningen ken ik totaal niet uit mijn jeugd, toen lagen hier allemaal akkers en tuinen.

Er worden jonge plantjes aangeboden voor een grijpstuiver: stokrozen en vingerhoedskruid. Alleen, vanwege de warmte, staan de plantjes hier niet te verkommeren, zijn waarschijnlijk binnen. Jan lijkt het wel wat Niesoordlaanplantjes mee te nemen. Hij belt aan.

Gelukt! Eerst te woord gestaan door een jonge telg, daarna kwam vader, tenslotte moeder die over de plantjes ging. Dat wil zeggen, het bleek een actie van haar dochter en opa heeft het kraampje getimmerd. Nu moesten we wel terug naar de auto bij de kerk om de plantjes een tijdelijk onderdak te bieden…. (De twee die meegingen naar Noordhorn doen het overigens heel goed!)

De nieuwe huizen aan de oostkant van de Niesoordlaan, van zuid naar noord, vanaf de bocht bij de sportvelden. Deze woningen zijn allemaal na de zestiger jaren gebouwd.

Hier zijn we, met de plantjes, al een heel stuk verder richting de Hoofdweg, al voorbij de driesprong met de Parklaan. Aan de rechterkant herinner ik me vaag de huizen van families als Van der Klok, Bergman, Fokkens, Koning…. Links vind ik het moeilijker.

Even achterom kijken…. Links het infobord over de generatiebestendige woningen….

Ook hier van noord naar zuid, meer straat. Vroeger lagen er trouwens klinkers waarop ik de wandelstok van opa Drijbörg nog hoor tikken, als hij dichterbij kwam in de jaren dat hij bij ons woonde (1953-1957). Ondanks de kromheid door de ziekte van Bechterew ging hij als het even kon toch een eindje lopen, een karaktermens!

Nog iets verder opgeschoven richting de Hoofdweg. Als je goed kijkt, zie je aan het eind van het voetpad iemand staan wachten. Geert Koning, ook een oud-klasgenoot, dat wil zeggen om de twee jaar. Geert, een jaar jonger, zat het ene jaar bij ons in de combinatie en dan een jaar later weer niet. Een echte klasgenoot van de eerder genoemde Immie Kiewiet (die hem inseinde dat wij zijn kant opkwamen). We hebben een prettig gesprek gehad, zullen weer eens vaker contact hebben via de mail. Geert woont in de ouderlijke woning waarin hij dus is opgegroeid. Zijn vader kwam niet als moeke Blaauw, uit Nieuw Beerta/Drieborg. Harm Koning heeft jaren lang bij Ford Garage Blaauw gewerkt.

SLOT (deel 5) VOLGT!
©FOTO’S: jan blaauw, 21 juli 2018 (Canon Ixus 275)

1 reactie op “MIDWOLDA – Foto’s d.d. 21-07-2018 (deel 4) – BEZOEK AAN MIJN GEBOORTEDORP

  1. Dir Jan Reinko heeft echt groene vingers, dat kan je zo wel zien. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *