MIDWOLDA – Foto’s d.d. 21-07-2018 (deel 5, slot) – BEZOEK AAN MIJN GEBOORTEDORP

We hebben na het gesprek met Geert Koning al slenterend langs de Hoofdweg de auto terug gevonden op de P-plaats bij de kerk, tegenover Smit Transport. Daarvandaan koers gezet naar Blauwe Stad. Even zoeken naar de juiste ingang, maar daarna was het een peulenschil om de auto een plek te geven op de ruime parkeergelegenheid. Op naar de lunchroom aan de haven, de dorst lessen en een hapje eten…

Ha, we hebben binnen een plaatsje gevonden en kunnen al gauw de dorst bestrijden. Een bereidwillige medewerkster zet ons keurig op de kiek! (“Dat kost natuurlijk wel wat!” “Zet maar op de rekening!”)

Na de uitsmijter en nog een drankje maak ik nog wat afscheidsfoto’s. Jan heeft een iets hoger standpunt gekozen om het geheel nog iets beter te kunnen overzien…

Er liggen heel wat boten aangemeerd. Ik vraag me op zo’n mooie zaterdag altijd af, waarom die boten stil liggen. Ze zijn toch bedoeld om mee te varen?!

Op de achtergrond de bomenrij en overig groen, de begrenzing vormend aan de westkant.
Daar vlak achter loopt de Niesoordlaan….

Het restaurant bij de jachthaven van Blauwe Stad heeft vast ook een goed seizoen gedraaid met deze langdurige 2018-zomer!

Mooie bootjes, hoor, met echte Groninger namen als Happinez….

We hebben het vaste voornemen hier nog eens terug te keren, en dan mag het best wat minder warm zijn. (Of is het restaurant dan gesloten?!)

Afscheidsbeeld. Ook zoon Jan Reinko vond het een ontspannen zaterdag. Hij wil best een tweede keer mee voor een vervolg!

©foto’s: jan blaauw, 21 juli 2018 (Canon Ixus 275)

1 reactie op “MIDWOLDA – Foto’s d.d. 21-07-2018 (deel 5, slot) – BEZOEK AAN MIJN GEBOORTEDORP

  1. Op dat meer was het van de zomer wel iets drukker dan anders, tenminste de keren dat ik er langs kwam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *