Kweekschool Winschoten: Engelselaan

Klas 2A schooljaar 1962-1963

klas 2A kweekschool

Prachtige groepsfoto van mijn toenmalige klas (2A), schooljaar 1962-1963, met als stralend middelpunt de heer Scherphuis, docent scheikunde (en we rekenden ook bij hem, eens per week, uitstekend samenwerkend….) De heer Scherphuis, beter bekend als “Bone”, was nogal hardhorend (ik voel nú meer met hem mee dan toén….), maar zág (gelukkig) ook niet alles. Een enkele keer, als de jolijt te uitbundig werd en de slappe lach mij haast wurgde, kreeg ik het commando even een frisse neus te halen. Rondje Blijhamsterstraat-Torenstraat-Schönfeldplein terug naar het oude gebouw, dan was de grijns verstild, de deemoed deed zijn werk. Wie waren/zijn deze glunderaars, schoolfrikken in de dop, de meesten warempel nog voor een klas beland ook…:

knielend/zittend: Geert van Duinen, Geke Kuipers, Chris Harms, Greetje Weerts, Henk van Dijk, Biena Kort, miezölf, Meentje Sterenborg, Albert Steendam.
Midden: Ab Koster, Henk Pras, Titia Krol, Jan Leeraar, docent Scherphuis, Tineke Kampstra, Greetje Wiltjer, Tineke Mud, Bart Tolner.
Boven: Roelf Lemein, Ina Moerker, Wiepie Veldhuis, Bob Hazewinkel, Wim Olsder (?), Eelko Brader.

3 reacties op “Kweekschool Winschoten: Engelselaan

 1. Moi, even een groet, zomaar, van iemand de je niet kent –

  Ik kwam toevallig langs omdat ik op zoek was naar het huisnummer van de oude Rijkskweekschool aan de Engelselaan.
  Mijn moeder, Lida Bijl (1904-1993) was in de jaren 1920-30 namelijk congiërge aan de Rijkskweekschool, onder de directeur meneer Pieterse. Ik heb een account aangemaakt op haar naam op Schoolbank. Ik heb namelijk nog een groepsfoto met haar op een schoolreisje naar Bouillon in de Ardennen, samen met een groep kwekelingen.
  Zie: http://www.schoolbank.nl/klasgenoot/lida-van-bijnen-bijl/3418267145

  Groeten – Friderika Lidadochter

 2. Hallo Jan
  Er is even ‘te veel’ Bina, maar verder weet je alle namen nog goed.
  Leuk om van je te horen.Hoe is het met je?
  Greetje, Ina, Wiepie en ik hebben nog regelmatig contact.

  Bovenstaand verhaal van Bone herinner ik me nog als de dag van gisteren.
  Ik zie nog hoe jij met je trui over je hoofd de deur uit ging, om een poos later met je trui nog over je hoofd rustig weer binnen te stappen.
  Groetjes Bina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *