ANWB-paddenstoel, SBB-bordje en Union-fiets…..

Een van de kiekjes die ik maakte, toen ik nog niet zo lang in het bezit van mijn eerste fototoestel was, een Agfa Click. Oefening in compositie:

Ja, dit is die fiets waarover ik eerder schreef. De opvolger van de door Adam Timmer zelf gefabriceerde tweewieler (met in het begin blokken rond de trappers…)  Deze Union-fiets was fonkelnieuw, toen ik hem kreeg. Al weet ik niet meer of het meteen aan het begin van mijn ULO-tijd was, of pas in de loop van die jaren. Het staat me zo bij dat ik hem kreeg ter gelegenheid van mijn 15e verjaardag, toen had ik er al drie jaar Scheemda v.v. op zitten…. Het glimmen heb ik tijden geprobeerd in stand te houden. De velgremmen bleken toch niet zo ideaal, iedere keer was er een probleem. Of de blokjes waren versleten, of ze sleten aan, of de kabel knapte… En die fietspomp lijkt ook mooier dan het in werkelijkheid was. (O wee, als je daarmee een band moest oppompen…)
Waar deze foto is gemaakt, weet ik niet meer. In eerste instantie associeer ik het met Noord-Drenthe, in de buurt van Norg, daarvan heb ik meer foto’s uit de beginjaren zestig. Ik maakte toen wel vaker langere fietstochten. Jammer dat je niet kunt zien wat ik onder de snelbinders heb…. (JB)

Noordhorn, 11 november 2012

1 reactie op “ANWB-paddenstoel, SBB-bordje en Union-fiets…..

  1. Prachteg Jan.
    Ik blief dien weeromkieken haitied weer mit plezaaier lezen.
    En der is zoveul herkenboar.
    Groet, en mooi deurgoan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *