MIDWOLDA: Optocht 1975, versierde wagen Niesoordlaan “Afscheid van Swiebertje”

Nog even over de foto die ik kreeg van Bienke Kolk-Boer, die van de versierde wagen met kinderen van de Niesoordlaan. Ja, de foto waarvan Theo Kiewiet al heeft verteld dat het een optocht was op 5 mei 1975 en dat op deze wagen alleen kinderen van de O.L.S. zaten…

Tot nu toe kreeg ik twee reacties binnen.
De eerste is afkomstig van Klasientje ? Zij schreef het volgende:
“onderste rij- midden met wit mutsje: Luktje Waalkens bovenste rij- derde rechts Gineke Bruins”
Later stuurde Klasientje nog een bericht ter aanvulling:
“De andere kinderen herken ik niet zo snel, ze zaten bij mijn zusje in de klas , Nellie Olgers. We woonden aan de Kikkerpolder oftewel: Zuiderweg 21. Wij (broer en 3 zussen) zijn in Midwolda geboren en in 1976 verhuisd naar Winschoten.
De terugkerende naam Olgersloane stamt af van de naam onze overgrootvader Borgerd Olgers, die vooraan de straat woonde. Destijds werd de straat vernoemd naar degene die vooraan woonde, vertelde mijn oma mij.”
Klasientje, bedankt! (Maar staat jouw zusje Nellie er niet op?)
Theo Kiewiet heeft zijn hersens ook nog eens gepijnigd om de namenlijst compleet te krijgen. Hij slaagde daarin overigens niet, maar kwam wel tot een respectabel lijstje. Hier zijn reactie:
“Je wilde graag de namen weten wie er op de foto “Afscheid van Swiebertje” staan. Nou, wil je wel geloven dat dat niet mee valt! Wel gek, ik moet ze toch kennen….Toch lukt het mij niet om alle namen boven water te krijgen.
Bovenste rij v.l.n.r.: Theo Kiewiet, Martin Kiewiet, Aaldrik Robbes, Kees Bruins, Harry Post, ??? , Gieneke Bruins, Aaldrik Geertsema, ???
Onderste rij: ??? , Bina Boer, Lukje Waalkens, ??? , ??? , Marjan Topelen, ???
Zoals je ziet zijn er bij mij ook nog heel wat ???. Kent Bienke ze niet?”

Theo, jij ook bedankt! Ik zal het Bienke nog eens vragen. Reacties blijven welkom: JanBlaauw@hetnet.nl of per post naar: Verlengde Oosterweg 33, 9804 RD  Noordhorn. Telefoon: 0594 503095 (Maar ja, ik ben wel eens onderweg….)

1 reactie op “MIDWOLDA: Optocht 1975, versierde wagen Niesoordlaan “Afscheid van Swiebertje”

  1. Tweedevan rechts staand René Imminga daarnaast Anja Smit. Derde van links Adam van Dijk, daarnaast dus Gineke Bruins en Harry Post. Verder kom ik ook niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *