MIDWOLDA: Allerlaatste keer (?): Optochtwagen 1975 “Afscheid van Swiebertje” – nu echt volledige namenlijst…..

Soms blijf ik aan het klungelen…. Zoals met de foto van de feestelijk versierde wagen uit de optocht van 5 mei 1975, de wagen van de Niesoordlaan met de kinderen van de O.L.S.  Nu echt de complete namenlijst en ook de volledige foto!!! (Met dank aan Bienke Kolk-Boer, Oostwold):

De feestelijk versierde wagen van de Niesoordlaan uit de optocht van 5 mei 1975, met 17 kinderen van de O.L.S.

De volgende kinderen zitten op de wagen:
Bovenste rij: Theo Kiewiet, Martin Kiewiet, Aaldrik Robbes, Kees Bruins, Harrie Post, Herman Brouwer, Gineke Bruins, Koos Post, Ina Bruins.
Onderin: Hendrik Feikens, Bienke Boer, Lukje Waalkens, Evita Adam, Ria Topelen, Marjan Topelen, Hetty Baas en Hermien Schrik.

Bekenden? In ieder geval wel vele namen! Bienke helpt me verder en dan komen de herinneringen duidelijker op het netvlies:
Theo Kiewiet kennen we als Midwolda-geïnteresseerde en regelmatig mijn ‘zegsman’, Martin is zijn broer, zoons van Kor Kiewiet. Hebben aan de Zwarteweg gewoond, het zijweggetje van de Niesoordlaan, net na de eerste bocht. ‘Robbes’ is mij onbekend, maar Aaldrik is een zoon van Geert Robbes en Grietje Boneschansker. (De familie Boneschansker woonde aan de Boslaan. Er waren nogal wat kinderen, als ik mij goed herinner). Harrie en Koos Post, broers, kinderen van Harm Post en Janna Wiegman (en kleinkinderen van Doeko en Grietje Wiegman). Ik ken wel een Harm Post van Scheemdermeer die ook het onderwijs in ging, hoofd van de school in Finsterwolde is geweest, maar de naam Harm Post komt wel meer voor…..
Gineke, Ina en Kees Bruins woonden achteraan op Niesoord, “as je noar t veen tougingen”, maar of het Midwolmers waren? Herman Brouwer is een zoon van Annie Tolk (buurwichtje uit de woningbouwperiode, begin jaren vijftig) en Rosken Brouwer. Hendrik Feikens, zoon van Hendrik Feikens en Betsie Swijgman. Lukje Waalkens woonde in n hoeske veur bie de woningbaauw, woar wie ook woond hebben…. Evita Adam dochter van Geert en Gekie Adam. Ria en Marjan Topelen, zusjes. Dochters van Jan en Rika Topelen. Hebben in het eerste huis van de woningbouw gewoond. Hetty Baas een dochter van Geert en Lammechie Baas. Hermien Schrik, dochter van Arie Schrik en Harmke Tolk (en die heb ik allebei gekend).

Foto: familiealbum Bienke Kolk-Boer (Oostwold)

2 reacties op “MIDWOLDA: Allerlaatste keer (?): Optochtwagen 1975 “Afscheid van Swiebertje” – nu echt volledige namenlijst…..

  1. Een van de wichter van Jan en Rika Topelen die zelf nog naast ons gewoond in het pand Hoofdweg 32 woont nu in de door melkboer Bos gebouwde vrijstaande woning die op de plek is gekomen van de beide panden Hoofdweg 32 en 34 nadat deze door brand waren verwoest. Rika Topelen-de Ruijter is een schippersdochter uit Oude Pekela. Haar broers waren hier in Oude Pekela vrijwel de laatsten die met een schipperspet op de kop door het dorp liepen.
    En de “Boontjes” aan de Turflaan. Huishouden van Jan Steen. n Bult kinder en moeke niet al te schoon. Bekende namen: Jan, Lourens, Grietje. Maar er waren er meer. Eén van de wichter woont nu in onze oude woning aan de Burg. Dijkhuisstraat in Midwolda. Gekocht van de woningstichting en hartstikke netjes.
    En dan Arie Schrik en Harmke Tolk. Arie, broer van Iektje (bij ons in de klas) en Jantje Schrik, de laatste gehuwd met Tammo Delger, eerst Hoofdweg bij ons, later in de Burg. Dijkhuisstraat. Harmke was een oudere zus van Annie en dochter van “Koanje” Tolk. Zij hebben ook in het huisje Hoofdweg 32 gewoond, nadat de Apothekers waren vertrokken.

  2. Nou dan had ik het dus faliekant mis als ik de namen lees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *