MIDWOLDA: Hoofdweg, ter hoogte van (hotel) Gemeentehuis, startplaats 1ste Wielerronde van Midwolda

Uit de collectie van Beno Doedens (nu Oude Pekela, maar oud-Midwolmer) heb ik enkele ansichtkaarten opgediept met een deel van de Hoofdweg ter hoogte van de startplaats van de eerste Wielerronde. De eerste fotokaart zou uit de tijd kunnen zijn van de zestiger jaren, toen de eerste Ronde van Midwolda werd verreden. De andere zijn ouder. Boeiende kijkjes in het Midwolder verleden!

Deze foto dus van oost naar west..... Waarschijnlijk zag die Hoofdweg er bij de start van de eerste Ronde van Midwolda zo uit@ Rechts de Esso-pompen bij fietsenmaker Uffen. Daarnaast het donkere huis van Strootman. Links een gedeelte van de drogisterij van S.P.Meijer, daarnaast het woonhuis van Kampstra, de winkel van Waalkens, de zaak van Bolhuis en dan hotel Gemeentehuis met de sirene op het dak. (Brandalarm).

Deze foto dus van oost naar west….. Waarschijnlijk zag die Hoofdweg er bij de start van de eerste Ronde van Midwolda zo uit! Rechts de Esso-pompen bij fietsenmaker Uffen. Daarnaast het donkere huis van Strootman. Links een gedeelte van de drogisterij van Meijer, daarnaast het woonhuis van Kampstra, de winkel van Waalkens, de zaak van Bolhuis en dan hotel Gemeentehuis met de sirene op het dak. (Brandalarm). Rechts de vroegere trambaan, hier al verwijderd.

Foto van west naar oost. Rechts hotel Gemeentehuis, zonder sirene. Links de trambaan (hoewel de OG al niet meer reed) en het huis van Zwiers.

Foto van west naar oost. Rechts hotel Gemeentehuis, zonder sirene. Links de trambaan (hoewel de OG al niet meer reed) en het huis van Zwiers.

Deze foto is ouder. Mooie plaat! Prachtig dat opschrift rechts: 'Tramstation OG'! Links de trambaan en het huis van Zwiers. Hier was het kennelijk dat mijn zus Gepke, die bij de familie Zwiers 'diende', mijn oudste broer Henk uitzwaaide, toen die als militair naar Ned. Indië vertrok.

Deze foto is ouder. Mooie plaat! Prachtig dat opschrift rechts: ‘Tramstation OG’! Links de trambaan en het huis van Zwiers. Hier was het kennelijk dat mijn zus Gepke, die bij de familie Zwiers ‘diende’, mijn oudste broer Henk uitzwaaide, toen die als militair naar Ned. Indië vertrok.

Dit is de oudste foto. Kun je ook wel zien aan de staat van de weg.... Het gebouw rechts was toen nog het echte gemeentehuis van Midwolda!

Dit is de oudste foto. Kun je ook wel zien aan de staat van de weg…. Het gebouw rechts was toen nog het echte gemeentehuis van Midwolda!

Fotokaarten: Collectie Ben Doedens (Oude Pekela)

2 reacties op “MIDWOLDA: Hoofdweg, ter hoogte van (hotel) Gemeentehuis, startplaats 1ste Wielerronde van Midwolda

  1. Toen ik bij Zwiers diende woonde die nog in “t Westenne”, tegenover de houtzagerij van Wiecher de Wit, later zijn ze in het midden van het dorp gaan wonen, toen was hun zoon al de deur uit en ik uit Midwolda weg, ben nog wel eens bij hun op bezoek geweest, het was een heel mooi huis.

  2. Beste Gepke de Vries-Blauw,
    Door mijn genealogisch onderzoek ben ik las ik met belangstelling uw bericht. De familie Zwiers te Midwolda waar u ‘diende’ is dat mogelijk Arent Jan Jurjen Zwiers, graancommissionair gehuwd met Jantina Geertruida Zwiers-Zwiers? Hij overleed op 12 januari 1961 op 60 jarige leeftijd te Groningen. Ze woonden toen op Hoofdweg 111 te Midwolda. Zij overleed op 11 oktober 1973 in de ouderdom van 77 jaar en woonde nog steeds in hetzelfde huis. Uit dit huwelijk is een kind geboren, Hendrik Egbert Zwiers op 16 november 1926 te Oostwold. Leeft deze Hendrik eigenlijk nog? Ik weet dat ze ook gewoond hebben op Hoofdweg 107. Heeft u of iemand anders die dit bericht meeleest informatie voor mij van de familie Zwiers te Midwolda? Hartelijke groet, Roelf Koning – rpjking@online.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *