MIDWOLDA: Sluiting Winkel Edens – reactie Jos Schaafsma

Dit is de winkel van Edens die onlangs werd gesloten. Links is nog een heel klein stukje te zien van het vorige pand dat voor mij altijd de "winkel van Vrouw Edens" is gebleven.

Dit is de winkel van Edens die onlangs werd gesloten. Links is nog een heel klein stukje te zien van het vorige pand dat voor mij altijd de “winkel van Vrouw Edens” is gebleven.

In een eerdere blog schreef ik, daarop attent gemaakt door Theo Kiewiet, over de sluiting van ‘Winkel Edens’ aan de Hoofdweg, de winkel van Jannie Edens en haar man Geert Kok, vroeger óók van Jannie haar moeder, “Vrouw Edens”. De nieuwe winkel (zie bovenstaande foto), het pand naast de oude zaak, die met de puntige gevel, schuin tegenover het indrukwekkende woonhuis van (destijds) de heer en mevrouw Magendans, hij huisarts, zij tandarts.
Ik schreef toen dat de sluiting vermoedelijk toch wel een verlies voor Midwolda zou zijn, al wist ik dat niet zeker. Naar aanleiding daarvan kwam er een reactie van Jos Schaafsma, voor mij onbekend, maar dat geldt waarschijnlijk niet voor het dorp Midwolda:
“Sinds maart 2013 is de oude klokkengieterij in gebruik als plek waar mensen met een beperking dagbesteding hebben. Ze maken er o.a. cadeauartikelen. Toen Jannie en Gerard in augustus 2013 stopten met Edens-Kok, is het complete assortiment luxe en huishoudelijke artikelen naar de oude klokkengieterij gegaan. Feitelijk heeft de winkel een doorstart gemaakt. Doel is dat (met name oudere) inwoners van Midwolda in hun eigen dorp dergelijke boodschappen kunnen blijven halen.Zie ook de website van de winkel: http://deoudegieterij.wordpress.com/ of de weblog http://oudegieterij.blogspot.nl/
Uit de reactie van Jos Schaafsma blijkt dat de sluiting van winkel Edens materieel gezien in ieder geval geen verlies is voor het dorp. Gelukkig maar!
PS. Waar zou in Midwolda nu het postagentschap zijn?

In de oude klokkengieterij van Van Bergen/Koek vestigde Harm Edens zijn winkel met Doe-het-zelf-artikelen. Dit pand wordt nu dus gebruikt voor 'dagbesteding van mensen met een beperking'. Er worden o.a. cadeauartikelen gemaakt. En hier heeft het assortiment uit de 'Winkel Edens" dus ook een plek gekregen.

In de oude klokkengieterij van Van Bergen/Koek vestigde Harm Edens zijn winkel met Doe-het-zelf-artikelen. Dit pand wordt nu dus gebruikt voor ‘dagbesteding van mensen met een beperking’. Er worden o.a. cadeauartikelen gemaakt. En hier heeft het assortiment uit de ‘Winkel Edens” dus ook een plek gekregen.

Foto’s: Ben Doedens (Oude Pekela)

2 reacties op “MIDWOLDA: Sluiting Winkel Edens – reactie Jos Schaafsma

  1. Het postagentschap zit nu in de supermarkt van Jan Kruijer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *