MIDWOLDA: Drie jongedames, direct na de oorlog… WIE ZIJN ZIJ???!

Een foto met drie meisjes uit de jaren veertig, jonge meiden, jongedames…..:
2014-06-22 15-19-39_3401 VERKL
De voorspelbare vraag: WIE ZIJN ZIJ??! Ik zal een handje helpen. Rechts staat mijn zus Gepke! (Gepke de Vries-Blaauw, wonend in de “Peelerhof” in Assen, weduwe van Fré de Vries, die in 2012 overleed) Ze is geboren in januari 1931, aan de hand daarvan is ongeveer in te schatten wanneer deze foto is gemaakt. In ieder geval op een moment dat ik er nog geen weet van had. Als ik al was geboren (juli 1945), dan lag ik beslist nog in de luiers…. (Luiers? Ja, die zullen er toen toch ook wel zijn geweest… Waarschijnlijk geen wegwerpluiers o.i.d. Degelijke luiers. die lang mee gingen. Veelvuldig werden uitgekookt in de wasaker. En dan wapperend aan de lijn? Of op het bleekveld?)
Wie weet wie de beide andere meiden/jongedames zijn??!
Reacties naar JanBlaauw@hetnet.nl. Telefonisch kan ook: 0594 503095 Bij voorbaat dank!

3 reacties op “MIDWOLDA: Drie jongedames, direct na de oorlog… WIE ZIJN ZIJ???!

  1. Ik kom bij toeval op deze site terecht. Ik ben geboren in Midwolda, Homerilaan 9. Ben wel benieuwd naar een nader contact. Ben in 1964 verhuisd met mijn ouders en zussen.

  2. De middelste dame moet volgens mijn zuster(1933) Annie Drent zijn achter van de Schortinghuislaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *