MIDWOLDA: Bijzonder initiatief: Midwolda pimpt leegstaande woningen aan ‘De Wissel’

Midwolda pimpt leegstaande woningen

Geplaatst: 18:28 uur, donderdag 11 december 2014

afbeelding

Enkele huizen aan De Wissel in Midwolda. Foto: Google Street View

Inwoners van Midwolda gaan samen met kunstenaar Holleman aan de slag om leegstaande woningen in Midwolda op te fleuren.
De woningen aan De Wissel staan – op één na – al geruime tijd leeg. Dorpsbelangen Midwolda, Groninger Huis en de gemeente Oldambt willen iets doen met die tijdelijke leegstand.
Expositie
Het plan is om inwoners uit Midwolda op 20 december hun kijk op het heden, verleden en de toekomst van het dorp te laten schilderen op panelen. Die panelen worden aan de woningen gemonteerd. Het is ook de bedoeling om de kunstwerken later te exposeren.
Leerlingen van basisschool de Meerkant, mensen uit dagopvang ‘Kleine Haven’, jongeren, ouderen en kunstenaars zijn gevraagd om de Wissel op te fleuren.

Bovenstaand een bericht + foto, van de site geplukt van RTVNoord (www.rtvnoord.nl) Waar eerst de plek was waar de trams van de Oost-Groninger Tramwegmaatschappij elkaar konden passeren (Het gaat om de befaamde “Ol Grait”), vandaar de naam “De Wissel”, staan nu woningen bedoeld voor bejaarden en alleenstaanden. Worden ze gesloopt? Of worden ze gerenoveerd? In ieder geval staan ze nu leeg, op één na… En dat is midden in het dorp geen opwekkend gezicht. Nu ligt er een PIMPPLAN waardoor op die plaats in ieder geval sprake is van kleur en fleur. Tijdelijk neem ik aan, want er zijn vast wel concreet omschreven bedoelingen met dit Midwolda-deel. Ben benieuwd!

3 reacties op “MIDWOLDA: Bijzonder initiatief: Midwolda pimpt leegstaande woningen aan ‘De Wissel’

  1. Niet alleen konden de trams elkaar passeren, er was ook een los- en laadspoor voor goederen. Ook aan de Huningaweg in Oostwold was een wisselplaats met los- en laadspoor. Later is daat de kronkel in de weg (snelheidsremmer) gekomen.

  2. Hallo Beno,
    Je bent van harte welkom zaterdag om mee te helpen schilderen.

  3. Op korte termijn wordt het inderdaad mooi! Met de mensen van de dagbesteding hebben we een heel aantal panelen beschilderd.
    Op wat langere termijn is het idee dat de huisjes voor een klein bedrag verhuurd worden aan startende , kleine bedrijfjes/ondernemers. Woon- en werkruimte. Dat zou dan voor nieuwe bedrijvigheid in Midwolda kunnen gaan zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *