SCHEEMDA: Jeugdteam v.v. Scheemda jaren zestig, met leiders Bakker en Blaauw…

Ook al op Facebook gezet, maar eigenlijk hoort de foto natuurlijk hier (ook) thuis:
Scannen0107 crop
In zwart wit een foto van een jeugdteam van de voetbalvereniging Scheemda waarop ik zelf figureer als ‘groene’ jeugdleider. Ik had mijn erkenning net gekregen na een vrij lange cursus in het KNVB-bureau aan de Wassenberghstraat in Groningen. (Trap op, dat weet ik nog…) Links staande Ginus Bakker, die al meer ervaring had als jeugdleider. Nee, zijn shirt was niet in de clubkleuren geel-zwart…. (Overigens stamde Ginus uit een korfbalfamilie; zijn broers Edo en Marinus speelden bij kv Korulos). Wie er allemaal op de foto staan?
Rechtsonder Jaap Vink, getalenteerde jeugdspeler, de jongste van deze groep vermoed ik. (Jaap Vink heeft in de publiciteit zijn naam veranderd in Jaffe Vink; hij is een gerespecteerd en gereputeerd filosoof/auteur, die ook aan de wieg stond van het vermaarde katern “De Verdieping” van dagblad “Trouw”).  Naast hem Alex Ufkes, Derk Oosterhuis (net als zijn vader jaren lang eerste elftal speler van de geelzwarten). De keeper? Ik ben zijn naam kwijt, hij kwam uit Nieuw-Scheemda. Dan Herman Post uit Scheemdermeer en links voor? Zijn naam schiet me niet te binnen…
Staande van rechts naar links Steffie Koolhof, Wessel Gernaat, Jan Mein, Warrie Lindeman en Abel Abels.
Bij de geelzwarten van de v.v. Scheemda heb ik gespeeld en (mee)geleid, ja, misschien ook wel eens ‘geleden’…. Ik mocht eerst niet bij een voetbalclub (anders was ik meteen MOVV’er geworden…). Later ging mijn broer Hemmo stiekem bij de v.v. Scheemda, samen met zijn kameraad Henk van Dijk. Na de gezinsophef over die stap, mocht ik ook… Ik zat toen op de ULO in Scheemda, was bevriend met Jacob Stijkel die bij de v.v. Scheemda voetbalde en daarom ging ik ook, hoewel we in Midwolda woonden. (Ik denk dat mijn vader wel even iets heeft weggeslikt…, maar hij was eigenlijk toen heel ruimdenkend…) Ik heb in de B- en in de A-junioren gespeeld. De eerste wedstrijd (uit tegen De Gemzen in Nieuwolda, 0-1) vergeet ik niet, omdat ik de enige en beslissende goal scoorde. Prettig voor een debutant!
Later in de senioren ging het mis, mede doordat ik weinig trainde in verband met de examenjaren op de kweekschool. Ging ik alsnog naar M.O.V.V., heb in het derde en tweede elftal gespeeld, maar moest stoppen vanwege rugklachten… Ja, toen ook al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *