MIDWOLDA: Nog eens, de schoolreisgroep van 1953, klas 1 t/m 4 OLS Hoofdweg

Toegezegd, ik zou er nog even op terugkomen… Dan ook de foto nog maar eens:
geert schoolreis verkl
Er komen meer vraagtekens, als ik doorschuif van beneden naar boven. De derde rij van onderen, van links naar rechts:
Hilda Waalkens (van de boerderij “Ol Kerke” richting Tammerk), ??? , Tonnie Baas (de jongste uit het gezin Baas van de Zwarte Weg), Beno Doedens, Titie Bos (van de melkboer in Midwolda West), ???? , Sina Kok, Emmie Fokkens, Tineke Kampstra (“Vrouwe van Stavoren”), Riekje Struif Bontkes, Margo Joling, Edy Leupen, Bert Uffen (van de fietsenmaker/smid, “Pietje Pelle op zijn Gazelle”, al was Bert geen racetype..), Roelf Steenhuis. Waar woonde Roelf eigenlijk?
Vierde rij, van links naar rechts:
Juf Looijenga (zus van fietsenmaker/smid Thomas Looijenga? Of was het zijn vrouw?), Henkie Hagedoorn (van de visboer: “Genoat!”), Elzo Kuiper (oudste van aannemer Fokko Kuiper), Henkie Feikens, Albert Fokkens, Hemmo Kuiper (jongere broer van Elzo), ???? (hand voor de mond…), Frea van Dijk, Lideke Zijlker, Pia Botjes, ??? Timmer (Liep wat gehandicapt… Kinderverlamming?), Lina Fokkens, de heer Kloosterboer, meester De Vries.
Vijfde rij van onderen, van links naar rechts:
De heer Koning (Geert zijn pa, werkte bij Garage Blaauw), Coba Kielman, ???? , Tonnie Bolhuis (van loodgieter/elektricien/witgoedhandelaar Bolhuis naast café Van Eerde), broer Hemmo, Antjo Baas (broer van Tonnie), Derk Jan Wiegman (pa kapper?), Alidus Botjes (broer van Ankie en Pia), Jopie Noor, Neeltje Kloosterboer;
Bovenste rij, vlnr:
??? Detmers, ??/ Schrik, ????, ??? Koning? , Piet Oudekerk, ????, Lucy Renken, Henk Kok, Marietje (later Mieke) van Delden, Akki Struif Bontkes.

Vul maar aan, of corrigeer….
Ik blijf het een prachtige foto vinden (en niet alleen door dat rokertje in de hand van meester Smit….) Een boeiend tijdsbeeld met slipovers en haarstrikken, met meesters in het pak en veel boerenkinderen in de klas, met verwondering, geduld en poseertalent…. En met een jongetje in colbert, dat ik ooit was, meer dan 60 jaar geleden…..

1 reactie op “MIDWOLDA: Nog eens, de schoolreisgroep van 1953, klas 1 t/m 4 OLS Hoofdweg

  1. Bladzijde 46 van het boek van Theo Kiewiet geeft antwoord op al je vragen over deze foto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *