SCHEEMDA: “Duvekoater”, nummer 55, maart 2015

Eerst even mijn verontschuldiging voor de lange ‘time out’ ten aanzien van déze weblog…. Te lang, ik weet het. Hoe ik verder ga, op deze weblog jeebeetjes.nl, weet ik nog steeds niet precies. Waarschijnlijk beperk ik me toch vooral tot nieuws uit en over Midwolda, Scheemda en Winschoten, en dan vooral historisch nieuws, aangevuld met of naar aanleiding van persoonlijke herinneringen en foto-materiaal. De stilte op deze weblog wordt mede veroorzaakt door de hernieuwde activiteit op Facebook, een aantrekkelijke bezigheid met ruime aandacht voor de bovengenoemde plaatsen.

Het prachtige magazine “Duvekoater” (nummer 55, maart 2015) – tijdschrift voor regionale historie,  uitgave van de Historische Vereniging Scheemda, ligt al weer enige tijd op de leestafel. Zeer de moeite waard met klasse-redacteuren als Jan J. Groenbroek en Jan Pieter Koers!
2015-03-27 21-34-49_4523
Omslagfoto’s van de oude kerk op de hoek van d’Oosterd en de Torenstraat in Scheemda, mededelingen van het bestuur en de redactie (de voorjaarsvergadering, tevens de jaarvergadering, is donderdagavond 23 april a.s., morgenavond dus! In De Esbörg in Scheemda, vanaf 19.30 uur. Met een bijdrage van conservator Guido Abuys over de functie van kamp Westerbork in de Tweede Wereldoorlog).
Een uitvoerig artikel over “De ondergang van de Joodse gemeenschap in Scheemda” met vele foto’s, knap stuk werk van Jan P. Koers. Hij schreef ook “Kikkerpolder vroeger waterrijke woonplaats” en “Joodse vleeshouwers in Oostwold”. Bovendien het eerste deel van het verhaal over de Scheemder kerk 500 jaar. Jan Groenbroek leverde een uitvoerige bijdrage met unieke foto’s over de Scheemder en Eexter middenstand (II).

Meet weten? Kijk op: www.historiescheemda.nl.
2015-03-27 21-35-43_4524

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *