Kweekschoolvoetbal – 1967 (?)

kweekschoolvoetbal

Toegegeven, de kwaliteit van deze prent is matig, maar het afgebeelde uniek! Twee voetbalteams van de Rijkskweekschool Winschoten, die vriendschappelijk tegen elkaar speelden onder arbitraal toezicht van ondergetekende, ook afgebeeld. Plaats van handeling: het sportpark in Bellingwolde, al weet ik ook dat niet 100 % zeker…. Initiatiefnemer ongetwijfeld Roelf Koning (schane genog al oet tied), die zijn naam meermalen eer aan deed in zowel voetbal als politiek, zeker in Sodom en de nabije regio, van Beerte tot Pekel. Uitslag? Waarschijnlijk 1-1, wie het (nog) beter weet, mag het zeggen. Speeljaar 1967 vermoed ik, het jaar waarin we de volledige bevoegdheid haalden (of niet…)
Hogeschoolvoetbal? Nee, die tijd was al voorbij, Klaas Nuninga en Henk Nienhuis maakten elders furore. Toch zaten er prima voetballers tussen: Roelf Koning zelf, Eelco Westervaarder, Luppo Kruizinga en de supersnelle Henk van Dijk…. (Iemand vergeten? Bij voorbaat mijn excuses….) Aangevuld met nuttige balafpakkers, indewegliggers, indebaanvanhetschotslachtoffers….. Harm Kip, Jakob Norder, Jan Willem Rensema (helaas ook al overleden), Tjaard Imbos, Herman Ploeger, Upi van Delden, Geert de Jong, Fré Zandinga, Pathuus, Johnny Roggen….. (Valt me nog niet eens tegen….) In ieder geval een gezellige happening, met supporters en al.
Aanbevolen voor scherpere herinneringen en meer informatie, laat maar weten!

5 reacties op “Kweekschoolvoetbal – 1967 (?)

  1. Ik was een van de spelers. Een naam die niet wordt genoemd is die van Henk Meijer uut Knoal. Hij staat naast mij op de foto, bovenste rij, tweede van rechts. Het zal inderdaad 1967 zijn geweest, de a en de b klassen speelden tegen elkaar. Plaats van handeling was volgens mij het voetbalveld van WVV, vlak bij de St Phietus (wordt vast anders gespeld) school. Ik denk ook dat Roelof Koning de initiatiefnemer was. Goede herinneringen heb ook ik er aan.

  2. Nog een paar namen van spelers op de achterste rij: Koos Koopman, Jan Dusseljee, Bertus Kalter, Jan Blaauw zelf natuurlijk, mijn helaas gestorven vriend (al van af de lagere school) Jan Willem Rensema.
    Op de voorste rij herken ik nog: Henk Wolthuis, een voetbalfanaat van het eerste uur, zoon van visboer Wolthuis uut Kiel, vlak bie Hoogezaand; John Diertens, Jakop Koster, Frans Scheuneman.
    Zo dan weet je weer wat meer. Jan.
    Ontzettend aardige JeeBeetjes maak je. Ik herken je talent dat je vroeger in de schookrant liet zien. Mooi man!

  3. plaats van handeling Het Winschoter Sportpark aan het Sint Vitusholt tegenover de afgebroken SintVitusholtschool. Speelterrein van de plaatselijke voetbalvereniging Bato

  4. plaats van handeling: Het Winschoter Sportpark aan het Sint Vitusholt tegenover de afgebroken Sint Vitusholtschool. Speelterrein van de plaatselijke voetbalvereniging Bato. Uitslag a – b 2-3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *